blixtens trafiskola ab

MOPED - AM

MOPED - AM

För visst vore det skönt att slippa stå och vänta på bussen och vara beroende av andra? Du har större möjlighet att bestämma över hur du ska resa eftersom moped är ett snabbt och smidigt sätt att ta dig fram i trafiken.

Men för att få mopedkörkort ställs det vissa krav på dig. Detta görs för att vi alla ska veta att de som vistas på vägarna ska vara säkerhetsmedvetna och trafikutbildade personer. På Blixtens erbjuds Du en kvalitativ utbildning av rutinerade lärare som du kommer ha stor glädje av även när du senare i livet planerar att ta bilkörkort!

För att ta köra EU-moped klass 1 så behöver du ett AM-körkort. När du är 14 år och 9 månader kan du påbörja mopedutbildningen. Utbildningen består av:

• Teori åtta timmar

• Körning fyra timmar 

Körningen gör du tillsammans med en av våra trafiklärare där vi fokuserar på trafiksäkerhet så att du ska bli en trygg och säker mopedförare.

När du fyllt 15 år gör du ett avslutande teoriprov hos Trafikverket. Sen kan du enkelt transportera dig mellan olika aktiviteter och slipper be om skjuts hela tiden.

 

Gött va! Vad krävs?


För att ta körkort för EU-moped klass 1 krävs:
⦁ Körkortstillstånd
⦁ Teoriutbildning
⦁ Manöverkörning
⦁ Körning i trafik
⦁ AM utbildning rapporterad av utbildare till Transportstyrelsen
⦁ Godkänt kunskapsprov vid Trafikverket när du fyllt 15 år

Vi utbildar och coachar dig

Kurserna är oftast koncentrerade till en helg, där första dagen ägnas åt teori och andra dagen åt manövrering av mopeden.

Böcker och digitala tester av din kunskap ingår i utbildningen. Testerna kan du göra här på trafikskolan eller hemifrån.


Körning i trafik bokas individuellt med var och en. För att köra i trafik krävs att du har ett giltigt körkortstillstånd och att du är minst 14 år och 9 månader gammal.

Utbildningen avslutas med ett teoriprov hos Trafikverket när du fyllt 15 år.

KONTAKTA OSS

Skicka gärna mail till oss om förfrågningar.
TEL 054-454 07 00
E-POST kontor@blixtens.se

Följ oss på sociala medier!