blixtens trafiskola ab

YKB

YKB

Grundutbildning

Vill du arbeta med gods- eller persontransporter med lastbil eller buss? Då behöver du ha ett yrkeskompetensbevis (YKB). Yrkeskompetensbeviset får du när du genomgått en yrkesförarutbildning, har gjort ett godkänt prov och har tagit körkortet.
Hos oss är det möjligt att ta både grundutbildningen på 280 timmar och den något förkortade utbildningen på 140 timmar. Den sistnämnda är avsedd för personer som är 23 år och äldre och utbildar sig till yrkesförare av buss samt för personer som är 21 år och äldre och utbildar sig till yrkesförare av lastbil. Det är en fyra veckors heltidsutbildning där du bland annat får en uppdatering av teorikunskaperna, trafiksäkerhet, ergonomi och hälsa samt vad du gör om olyckan är framme.

Kursen innefattar nedanstående områden :

⦁    Optimering/Rationell körning
⦁    Godstransporter/Persontransporter
⦁    Lagar & Regler
⦁    Ergonomi & Hälsa
⦁    Trafiksäkerhet

För dig som redan har C eller D behörighet och en grundutbildning och ska ta en ny tung behörighet, C eller D. Du behöver gå en kompletterande grundutbildning på 70 tim eller den förkortade 35 tim för den tunga behörighet du ska ta. Den sistnämnda är avsedd för personer som är 23 år och äldre och utbildar sig till yrkesförare av buss samt för personer som är 21 år och äldre och utbildar sig till yrkesförare av lastbil.
Alla utbildningarna avslutas med ett teoriprov på Trafikverket.

Ring 054-454 07 00 för mer information.

 


Ykb Fortbildning 35 tim

Har du ett giltigt eller har datumet fallit utan att man gått alla 5 delar återfår man rätten att köra yrkesmässigt igen när man gått alla 5 delkurser och har ett nytt YKB kort. Man behöver alltså inte gå en grundutbildning. Dessa delar kan du gå hos oss. Man behöver inte gå kurserna i någon särskild ordning.

YKB gäller i 5 år.

Har du frågor angående YKB eller intresserad av en offert så tveka inte på att kontakta

De fem YKB-delkurserna för Lastbil eller Buss

Dag 1 – YKB-delkurs 1: Bränsleoptimering
Dag 2 – YKB-delkurs 2: Gods-/Persontransporter
Dag 3 – YKB-delkurs 3: Lagar & regler
Dag 4 – YKB-delkurs 4: Kost & hälsa
Dag 5 – YKB-delkurs 5: Trafiksäkerhet

KONTAKTA OSS

Skicka gärna mail till oss om förfrågningar.
TEL 054-454 07 00
E-POST kontor@blixtens.se

Följ oss på sociala medier!